25 Potvissen in een groot bassin

Op zondag 26 maart vertrok een groep van 27 Potvissen richting België. De bestemming was TODI, een bassin van 33 meter doorsnede en 10 meter diep gevuld met lekker warm water en meer dan 5.000 tropische zoetwatervissen in Beringen. Vanwege het warme water waren de junioren in opleiding ook van de partij. Voor velen van hun de eerste duik buiten de vertrouwde omgeving van het Nieuwerkerks Polderbad. Voorafgaand aan de duik volgde voor de guppen eerst de gebruikelijke briefing met de instructeurs.

Nadat de buddyparen waren gevormd werden de flessen en de trimvesten opgehaald, de duikpakken ontsmet en de sets opgebouwd. Sommige Potvissen hadden wat moeite om de enigszins te kleine duikpakken aan te trekken (wat een flauwe excuses werden er gemaakt. Die pakken krimpen niet hè!).

Nadat iedereen was voorzien van de juiste uitrusting doken 25 Potvissen en een snorkelaar het water in onder aanmoediging van twee Potvistoeschouwers achter het glas.

Onderwater vind je autowrakken, een soort nagebootste Griekse ruïne, een spoortunnel en veel bijzondere vissen. De guppen hadden het geweldig naar hun zin, maar ook voor de ervaren duiker is TODI een leuke ervaring. De beelden spreken voor zich.