Over ons

NOV Potvis is opgericht in 1969, daarmee is de NOV Potvis één van de oudste duikverenigingen van Nederland. De basis van onze vereniging is de passie voor het duiken en het onderwaterleven. Een actief verenigingsleven waarbij elke week één of meerdere mooie verenigingsduiken in voornamelijk Zeeland gemaakt hoort daar natuurlijk bij.

Naast de wekelijkse buitenduiken zijn er iedere woensdag duik trainingsavonden, voor zowel de beginners als gevorderden. Deze trainingen vinden plaats in het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel van 20:30 tot 22:00 uur, behalve tijdens de schoolvakanties.

Binnen de vereniging worden door een enthousiaste evenementen commissie diverse activiteiten georganiseerd. Deze kunnen variëren van een bezoek aan een aquarium, een feestavond, een opleidingsweekend in Zeeland, een training in het Marine Trainings Centrum of een duikvakantie naar de Rode Zee of Middellandse Zee.

NOV Potvis is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). De NOB is een overkoepelende organisatie voor onderwatersporten waaronder sportduiken, freediven, onderwater hockey en vinzwemmen.