G-Olympics

Geplaatst

Woensdagmiddag 26 juni waren de G-Olympics georganiseerd door de Sportstichting en gesponsord door de Potvis. Een groep Potvissen heeft deze middag ook geholpen met de spelletjes en organisatie. Het was enorm leuk te zien hoe de deelnemers genoten. Ons sponsorgeld is super goed terecht gekomen.

Deelnemers genoten tijdens G Olympics

Onze vereniging werd door de wethouder en de Sportstichting in het zonnetje gezet. Goede reclame!

De vrijwilligers

Fietspuzzeltocht

Geplaatst

Zaterdag 19 mei hebben we met 23 Potvissen een super leuke fietspuzzeltocht gereden. Na de uitleg in de kantine van het Polderbad door Mieke zijn de groepjes om de beurt gestart. Iedereen kreeg een knapzakje met logo van de Potvis mee gemaakt door Carla. Daarnaast natuurlijk ook een uitgebreide routebeschrijving gemaakt door Paul. Naast de vragen voor onderweg kreeg ieder groepje een theezakje mee wat onderweg geruild moest worden voor iets groters. Nou dat is gelukt !

Veel lol gehad onderweg, een ijsje gegeten, gepicknickt en een bezoek gebracht aan een molen. DE molenaar heeft ons uitleg gegeven over de werking van de molen.

Rond 16.30 uur waren alle groepjes weer heelhuids terug bij het Polderbad.

Een geslaagd evenement…waar het weer ook mee zat.

Clinic Bravo Zuidplas

Geplaatst

Maandag 15 april heeft de Potvis een clinic verzorgd voor Bravo Zuidplas, brede activiteiten voor 55+, initiatief van de Sportstichting. Zes deelnemers in leeftijd variërend tussen 55 en 75 hadden zich aangemeld. De reden van aanmelding was bijvoorbeeld ;ik heb een slechte ervaring in het buitenland gehad of ik heb nog een uitdaging nodig. Na de uitleg van Jaap ging iedereen gespannen het water in. Maar aan het eind kwamen ze allemaal met een big smile boven. Voor zowel duikers als begeleiders vanuit de Potvis een geweldige ervaring.

Potvis @ Het Maritiem Museum

Geplaatst

Zondag 14 april hebben 23 leden van de Potvis een bezoek gebracht aan het Maritiem museum in Rotterdam. Het was een enorm succes. De tentoonstellingen Offshore experience en Waterproof waren interessant en reuze leuk in elkaar gezet. Ook de kinderen vermaakten zich prima. Een activiteit, die voor herhaling vatbaar is.

Sponsorzwemmen voor G-Olympics

Geplaatst

NOV Potvis zwemt voor hun 50-jarig jubileum

0

bij elkaar voor de G-Olympics

Sponsorzwemmen, woensdag 27 maart 2019.
Het was een succes. Zoveel mogelijk baantjes zwemmen in een uur tijd. In het bijzijn van wethouder Jan Verbeek starten de 15 deelnemers, om 21:00 uur, aangemoedigd door familie- en Potvis leden. Om 22:00 uur, het eindsignaal, staat de teller op 26.750 gezwommen meters. Goed voor €2325,50 t.b.v. de G-Olympics. 

 

De cheque is in ontvangst genomen door de organisatoren van de G-Olympics. Met dit geld kan de organisatie iets extra’s doen op 26 juni, dé sportdag voor mensen met een beperking in elke leeftijdscategorie.

Totaal zijn er 1070 baantjes gezwommen. Best veel gezien het aantal deelnemers. Per baan betekent dat een opbrengst van €2,17. Het hoogste bedrag is bijeen gezwommen door Hans. Hij ontving uit handen van voorzitter Jaap een cheque ter waarde van een specialty naar keuze. 

Onze vereniging is klein en fijn, maar onze daden benne groot. We zijn trots op alle Potvissen voor de organisatie en het zwemmen voor dit fantastische goede doel.

Lees meer over deze sponsoractie op de website van Gouwe IJssel Nieuws: