BRAinS jeugd duikt bij NOV Potvis

Afgelopen vrijdag 24 november en eerder deze maand op 3 november opende Nieuwerkerkse OnderwatersportVereniging (NOV) Potvis, in samenwerking met BRAinS, ’s avonds haar deuren voor een speciale gelegenheid en verwelkomde op beide avonden een groep van in totaal 20 leerlingen van het voortgezet onderwijs uit de gemeente Zuidplas voor een avond onderwateravontuur.

BRAinS is een initiatief dat wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen stichting ZO!, gemeente Zuidplas, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, sportverenigingen, culturele instellingen en particuliere initiatieven. Het doel is om kinderen een brede ervaring te bieden en hen kennis te laten maken met diverse activiteiten op het gebied van sport, kunst, cultuur en welzijn.

NOV Potvis heeft altijd een sterke betrokkenheid bij de lokale gemeenschap getoond. De samenwerking met BRAinS bood een unieke gelegenheid om de passie voor onderwatersport te delen met een jonge generatie die nieuwsgierig is naar de duiksport.

Tijdens de avonden kreeg de jeugd de kans om de wereld van onderwatersport te ontdekken. Uiteraard eerst uitleg aan de kant van het zwembad door de instructeurs. Nadat de belangrijkste basisduikvaardigheden waren doorgenomen zoals handsignalen, het klaren van de oren en het gebruik van het duikvest en de ademautomaat doken ze al snel naar de bodem van het Polderbad. Met een ervaren instructeur als buddy leerden ze al snel om onderwater te ‘zweven’ oftewel te trimmen. En het bleken snelle leerlingen want al bij deze kennismaking werden er maskers geklaard en koprollen gemaakt. Hierna volgden de spelletjes onderwater, waarbij de jonge deelnemers enthousiast puzzels oplosten, duiktorpedo’s (speelgoed) naar elkaar gooiden en met elkaar knopen ontrafelden op de bodem van het zwembad. Dit niet alleen ter vermaak, maar ook om vertrouwt te raken met de omgeving en, niet in de laatste plaats, ook om teamwork en samenwerking te bevorderen. Want onderwater moet je op elkaar kunnen vertrouwen.

Er zwommen heel wat getalenteerde duikers in spe rond in het Polderbad op beide avonden. Wat leuk zou het zijn om een aantal van hen later tegen te komen aan de waterkant. Misschien in Zeeland bij de Grevelingen of de Oosterschelde. Want voor duiken hoef je niet per se naar tropische oorden; Nederland heeft onderwater veel te bieden. Hoewel ….. de Cariben is natuurlijk wel erg aantrekkelijk.

De glimlachen en opwinding op de gezichten van de deelnemers weerspiegelen het succes van deze bijzondere avonden. 

N.O.V. Potvis (www.nov-potvis.nl) is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en kan alle duikopleidingen, specialisaties en zelfs instructeursopleidingen verzorgen. NOV Potvis vindt het belangrijk dat duikers zich blijven ontwikkelen, zowel beginnende als gevorderde duikers. Waarbij alle duikopleidingen in het teken staan van veiligheid, duikontwikkeling en natuurlijk plezier en gezelligheid. Iedere woensdagavond trainen wij in het Polderbad.

Met dank aan:

  • Stichting ZO! en de gemeente Zuidplas
  • Sport Stichting Zuidplas Polderbad
  • Vrijwilligers van N.O.V. Potvis
  • Lucky Dive Center voor het beschikbEaar stellen van lucht en materieel

Hieronder een kleine greep uit de foto’s genomen deze twee avonden. Alle foto’s zijn terug te vinden in de galerij.