Opleidingen

Binnen NOV Potvis zijn er opleidingsmogelijkheden voor elk niveau.

Door het grote, ervaren instructeursteam kunnen alle duikopleidingen, specialisaties en zelfs instructeurs opleidingen verzorgd worden.

Dit maakt dat NOV Potvis één van de meest uitgebreide opleidingsprogramma’s heeft van alle duikverenigingen uit de regio.

 

NOV Potvis vindt het belangrijk dat duikers zich blijven ontwikkelen, zowel beginnende als gevorderde duikers. Waarbij alle duikopleidingen in het teken staan van veiligheid, duikontwikkeling en natuurlijk plezier en gezelligheid.

 

In overleg kunnen duikopleidingen op maat verzorgd worden.

Instroom van duikers van andere organisaties is altijd mogelijk.  Voor een overzicht van de inschaling van duikbrevetten behaald bij andere (duik)organisaties, klik hier.

 

Alle NOB duikbrevetten zijn internationaal erkend. 

Hoe leer ik duiken?

Om zelfstandig te mogen duiken (in verenigingsverband en daarbuiten) is een brevet noodzakelijk. Het begint met een opleiding tot 1*-duiker of Open Water Diver.

 

Daarna kan je jezelf als duiker verder ontwikkelen door het halen van vervolg brevetten en specialisaties. Al deze opleidingen zijn door de NOB samengesteld en zoveel mogelijk toegesneden op de typische Nederlandse omstandigheden. 

De opleidingen

1*-duiker/Open Water Diver

De 1*-duiker wordt opgeleid om zelfstandig, met minimaal een gelijk gebrevetteerde, duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin hij of zij is opgeleid.

2*-duiker/Advance Open Water Diver

Tijdens de 2*-duikopleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Hierbij kun je denken aan getijdenwaterduiken, nachtduiken en duiken naar dieptes groter dan 20 meter. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende aandoeningen: hoe herken je ze, hoe moet je erop reageren en hoe voorkom je ze?

3*-duiker/Dive Master

De 3*-duiker wordt opgeleid als "begeleidend duiker". Zo leer je hoe je met duikers in opleiding oefent op duiktechnieken én hoe je duikers tijdens een (club)duik begeleidt. Ook weet je hoe je moet reageren in het geval van een duikongeval. Tenslotte worden in de 3*-duikopleiding recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden.

4*-duiker/Master Scuba Diver

Voor het 4* duikbrevet is geen aparte opleiding. Het is een verzamelnaam van specialisaties en duikervaring. Dit brevet kun je aanvragen bij de NOB zodra er 250 duiken geregistreerd staan.

Een greep uit de specialisaties

·         Decompressieduiken

·         Driftduiken

·         Droogpakduiken

·         EHBDO II + Redden (telt als één)

·         IJsduiken

·         Introductie onderwaterarcheologie

·         Nitrox Basis + Nitrox Gevorderd (telt als één)

·         Onderwaterorientatie

·         Reddingsduiken

·         Wrakduiken

·         Zoeken en bergen

Voor een overzicht van de trainingsdagen en de kosten, klik hier.

Nieuwsgierig geworden?

Kom een proefduik maken of word lid