Duikverslag 11 juli 2021

Potvissen, een 3*, een BBQ en een Vuilnisbelt …. gewoon gezellig

Afgelopen zondag 11 juli togen de Potvissen naar de Zeeuwse kust van de Oosterschelde. Iwan had deze duik georganiseerd in het kader van zijn opleiding. In de mail waarin wij werden uitgenodigd was het stappenplan voor deze dag tot op de minuut precies uitgewerkt. Dat wil zeggen dat het tot en met de debriefing was uitgewerkt, want daarna nam de evenementencommissie het over.

Alle adviezen om de duik te organiseren op Bonaire heeft Iwan in de wind geslagen en hij koos voor de Vuilnisbelt. Bonaire of de Vuilnisbelt, het is nogal geen verschil. Maar gelukkig is niet alles wat het lijkt en blijkt deze vuilnisbelt een hele leuke duikstek. Het was weliswaar even lopen naar de trap, maar dat was wel de moeite waard want het was een mooie duik. Het zicht was echt goed en er werd behoorlijk wat leven gesignaleerd zoals sepia’s, sepiola’s, grondels, platvisjes, krabben, slakken en enorm veel (verschillende soorten) zeesterren. Heerlijk zo’n stroomduik onder goede omstandigheden.

Voorafgaand aan de duik moest Iwan nog even puzzelen met de buddyparen; er was materiaalpech voor Louis, Kim was op haar hoofd gevallen tijdens een bootcamp en besloot (wijs) toch maar niet te duiken en Mark wilde niet met zijn schoonmoeder duiken (niet zo wijs).

Na afloop van de debriefing werd Iwan gecomplimenteerd door de hoofdtrainers en gefeliciteerd door de aanwezige Potvissen.

Daarna pakte Tante Carla haar tassen uit en de evenementencommissie en de voorzitter sloofden zich werkelijk uit. De knakworsten werden opgewarmd en de hamburgers gegrilld zodat zij in de vorm van hotdogs en cheeseburgers konden worden uitgedeeld. Er werd gesocialized, gegeten en (onbegrijpelijke) spelletjes gespeeld daar op de dijk bij de Oosterschelde. Misschien moeten ze toch eens een andere naam verzinnen voor deze stek.

 Rick (voor deze ene keer)

Please follow and like us: