Duikverslag

Duikverslag 13 juni 2021

Burghsluis, flinke stroming...

Duikstek Burghsluis staat bekend om zijn sterke stroming. Er wordt door de Duikersgids niet voor niets geadviseerd om bij laagwater te duiken, een duiklamp mee te nemen (volgens mij is dit standaard) en alleen te duiken als je genoeg ervaring hebt. Maar dan krijg je ook wat te zien als het zicht meezit; een grote biodiversiteit.

Op zondag 13 juni was er voor enkele twee-sterren in opleiding hier een duik gepland. Het zou de Potvis niet zijn als er ook niet andere leden een plons waagden op deze uitdagende en zeer populaire duikstek.

 

 

Maar voordat het zover was moest er eerst een lijn worden gelegd om iets makkelijker het water in te gaan en er, uiteraard, weer uit te komen.

En het werd inderdaad een mooie duik getuige de vele enthousiaste ervaringen die met elkaar werden gedeeld. En de spanning die vooraf bij een enkele Potvis merkbaar was bleef achter in de Oosterschelde.

Ook vakantiegangers Margot en Erik waren richting Burghsluis getogen om met de andere Potvissen na de duik te genieten van de zon onder een strakblauwe lucht. Onder het spotten van jagende bruinvissen en het uitwisselen van koeken, chips en alles wat eetbaar was, werd er weer flink gekaand. En wederom was het weer een geslaagde dag!


Willem

Please follow and like us: