Het Potvis-weekend

Voor mij begint het Potvis-weekend traditioneel met het aanvullen van de drankvoorraad. Het weekend valt gelukkig altijd samen met de vele kortingsacties van Gall & Gall. Met lege tassen en een bestellijst van andere Potvissen, ging ik dus op weg naar Rotterdam om het geliefde Havenwater te bemachtigen. Helaas mag ik -in verband met privacyregels- niet opschrijven welke drankorgels een bestelling aan mij hadden doorgegeven. Waarschijnlijk kunnen jullie deze namen inmiddels zelf wel invullen…

De laatste jaren wordt er voor aanvang van het weekend altijd een spontane duik georganiseerd. Deze keer werd er gedoken bij de Kerkweg. Het weer was prima en ook het zicht was goed. Ik hoop dat iedereen langs de schitterende dahlia is gezwommen. Die stond er mooi bij.

Dit jaar stonden we op een andere camping. De keus was gevallen op het Molecaten Park Wijde Blick in Renesse. Een mooi park met een zwembad voor de kinderen en een speeltuin voor de  volwassenen. De camping bleek een prima uitvalbasis te zijn voor duiken in de Grevelingen en de Oosterschelde, maar ook voor lekker eten in Eetcafé Simpel. Een menukaart met vlees, vis, wel gluten, geen gluten, wel lactose, geen lactose, koolhydraten en stoffen waarvan ik niet wist dat ze in ons voedsel voor kwamen. De volgende ochtend meende sommige potvissen dat aan dit lijstje misschien ook wel salmonella zou kunnen worden toegevoegd… De drank wilde ze in ieder geval niet de schuld geven.

Zonder enkele -door een zware avond- verzwakte Potvissen, gingen we zaterdagochtend bij de Plompe Toren onder water. Althans voor wie dat lukte. Een mooie duik met een leerzaam einde. Onze Potvis-topper Andrew -hier afgebeeld met zijn befaamde Jerommeke-pose- kon de theorie van het kwijtraken van je buddy in de praktijk brengen.

Terug op de camping bleek dat ook de plaatselijke fanfare onze aanwezigheid had opgemerkt. Het weekend werd door hen opgevrolijkt met heerlijke hoempapa-muziek.

Omdat de duik bij de Kerkweg op vrijdag goed was bevallen, werd het plan opgevat om daar zaterdagmiddag weer onder water te gaan. Het was echter enorm druk. Daarom werd uitgeweken naar Stavenisse Haven, waar het heerlijk rustig was.

Zaterdagavond was het weer tijd voor de befaamde Potvis-BBQ. Onze hoofd koekenbakker en tevens voorzitter van de Potvis stond die avond weer heerlijk te bakken. Het gerucht gaat dat bakken en braden wellicht een grotere hobby van hem is dan duiken. Misschien moeten we hem eens opgeven voor “Heel Holland bakt”.

De laatste duik van het weekend was zondagmiddag bij het Koepeltje. Voor veel Potvissen ook het moment om daarna weer huiswaarts te gaan. Voor een enkeling was dat echter veel te vroeg. Zij hebben nog een tijdje heerlijk in de zon gezeten op het terras.

Wederom een geweldig weekend. Het weer was goed en de camping een echte aanrader. Iedereen bedankt voor de gezelligheid.

Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat het weekend weer fantastisch georganiseerd was. Heel veel dank en lof voor de organisatoren!!!

 

-Een Potvis-

Please follow and like us: