Traditie geboren

Wanneer wordt een gebeurtenis een traditie? Volgens Wikipedia is het een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. Wij bij de Potvis willen echter geen generaties wachten en introduceren na twee opeenvolgende jaren een nieuwe traditie: een duik in de Zevenhuizerplas op oudejaarsdag en daarna (of alleen) oliebollen en warme chocomelk met slagroom.

Dit jaar werd er op oudejaarsdag een warmterecord gebroken, maar dat was boven water. Iets minder warm was het onder water, maar desondanks waren er 3 Potvissen die deze koude trotseerden; Paul, Rogier en Nicolette (in droogpak uiteraard). Maar de aller stoerste was Mieke die gewoon in een badpak de plas in liep! Vanaf de kant werden ze aangemoedigd door toch zeker 12 – 14 Potvissen (en aanhang) die direct richting oliebollen en appelflappen bewogen zodra de drie duikers onder de waterspiegel verdwenen.

Het duurde niet lang of de duikers kwamen weer boven. Vanaf de kant hadden we al heel veel luchtbellen waargenomen en dat bleek te kloppen. Paul wilde, als een kwajongen, de afgezonken kano van lucht voorzien om deze op te laten stijgen waarna zijn automaat bleef blazen. Einde oefening.

Volgend jaar weer? Zeker! Het was gezellig om elkaar weer te zien en bij te kletsen over van alles en nog wat. En niet te vergeten de lekkere oliebollen, appelbeignets, chocomelk en koffie die Mieke en Louis hadden meegenomen. Dank en Louis sterkte met jouw heup. Hopelijk word je snel geholpen.

Please follow and like us: