Weekendje weg met NOV de Potvis

Ik ben Ronald de Bode en sinds oktober 2021 lid geworden van de Potvis. Afgelopen juni heb ik mijn 1* duikbrevet gehaald met behulp van de duikinstructeurs van de Potvis.

Toen ik las dat er een duikweekend georganiseerd ging worden heb ik me aangemeld, omdat ik dacht dat zo’n weekend me een uitgerekende kans gaf om de mensen van de duikvereniging beter te leren kennen.

Ik vond het wel spannend en had last van een beetje koud water vrees, want ik ben zelf niet zo’n prater en vind het lastig om nieuwe mensen te leren kennen, maar deze vrees bleek achteraf ongegrond.

Ik had op mijn werk geregeld dat ik vrijdags vrij was en zo kon ik de vrijdag gebruiken voor het inpakken van de spullen en rustig naar Renesse te rijden. Helaas gingen we het weekend in met veel regen en kans op onweer zodat er besloten werd om ’s middags niet te gaan duiken, zoals altijd veiligheid voor alles!

Met flink wat vertraging wegens de hevige regenval kwam ik aan op de camping. Het huisje aan de Lavendel 85 zou mijn verblijfplaats worden voor het aankomende weekend. Lavendel 85 bleek ook het adres te zijn waar alle Potvis leden met hun gezin kwamen om samen te zijn. Zo werd hier onder andere ontbeten, gebarbecued en gezellig gekletst met een bakje koffie (of iets sterkers) erbij.

Om ervoor te zorgen dat alle mensen droog konden blijven werden er partijtenten en een soort luifel gebouwd aan het huisje. Een stevige doek met een paar tentstokken eronder, vastgezet met tie wraps en touw.

Vrijdagavond even uit eten bij Sense, waar de meeste Spareribs hebben gegeten. De ogen groter dan de maag, want wat is nu 1,5 sparerib? Wel goede gesprekstof in ieder geval. Terug op de camping blijken de luifel en een partijtent toch niet zo stevig te zijn geweest als gedacht. Door de hevige regenval kwam er steeds meer water op de doeken terecht, met als gevolg dat de tentstokken in elkaar stortte. Hierdoor leek het alsof we in het huisje van de tokkies waren gekomen 😊

Nog even gezellig wat napraten (of in mijn geval luisteren) ging een ieder naar zijn huisje en gingen we slapen. Door de spareribs en de harde regenbuien viel dat voor sommige niet mee. Maar goed we hadden de tijd aan onszelf. Met z’n allen ontbijten en daarna plannen maken voor duiken.  Maar eerst even aandacht voor Andrew, die is 50 jaren jong geworden, nogmaals gefeliciteerd Andrew!

Het zag ernaar uit dat het tegen de middag beter weer zou gaan worden. Dat is ook gebleken want vanaf zaterdagmiddag heeft het niet meer geregend.  We gingen duiken op duiklocatie Scharendijke.

Ik vond het best wel even spannend omdat het twee maanden geleden was dat ik het laatst dook. Ik dook samen met Tom Goedhart. Het werd een erg leuke duik. Dan zie je letterlijk weer waarom je wil duiken, het is zo’n mooie wereld onder water! Zeker als je dan ook nog scholen vissen ziet in het wrak van de Zeehond.  Ik had pas in de gaten dat er een wrak in het water lag toen ik er bijna tegenaan zwom!

Na terugkomst op de camping nog even naar Renesse gelopen om daar te kijken naar de dweilbands. Het was er gezellig druk en er werden zelfs hardrock nummers nagespeeld door de optredende bands. Als afsluiter nog even een ijsje halen bij een Italiaans ijssalon, Erik nog bedankt voor het ijsje, die smaakte erg goed. ’s Avonds werd er gebarbecued, gevolgd door een avond ouderwets gesprekken voeren met de nodige versnaperingen.

Na een goede nachtrust werd er een stevig ontbijt genuttigd, die bestond uit gebakken eieren met spek , gebakken door Jaap Valk. Nogmaals dank voor dit heerlijke ontbijt Jaap.

Een paar vroege vogels gingen duiken bij de Plompe Toren,  de overige duikers gingen naar het Frans Kok rif om daar een duik te nemen. Ik samen met Ivo, voor het eerst niet met een duikinstructeur maar een ervaren duiker. We hebben een ontspannen duik gemaakt en veel onderwater activiteit gezien. Krabben, kreeften, zee donderpadjes en diverse slakken waarvan ik de naam nog niet ken. 

Na deze duik werd het tijd om naar huis te rijden.

Ik wil iedereen bedanken voor het mogelijk maken van dit gezellige weekend, met name Carla en Mieke die veel geregeld hebben. Ik had het gevoel bij een grote familie te horen, waar alles mag en niets moet. Heerlijk als je zo met elkaar om kan gaan. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer 😊

Groetjes Ronald de Bode.