2* Duikopleiding

Nadat wij (Andrew en ik) onze 1* duiker opleiding succesvol hadden afgerond was het een logisch gevolg dat wij de 2* duiker opleiding zouden gaan volgen.

Eind 2019 pre Covid19 zijn wij enthousiast begonnen aan de theorie in de praktijkruimte van het zwembad. Nachtduiken, getijdenwaterduiken, als je buddy hulp nodig heeft en diep duiken zijn de hoofdstukken die op de planning stonden.

Op het droge vond / vind ik de theorie al best lastig, want hoe vind je je buddy terug als het diepzwart om je heen is? Het leek mij erg eng en claustrofobisch. Het opleidingsboek maakt er ook best een spannend verhaal van. Mijn eerste nachtduik was met Jaap (de rust zelve) in de Zevenhuizerplas. Het was inderdaad even wennen, maar wat is het mooi als alles donker is om je heen en je alleen ziet wat er in het licht van je lamp naar voren komt. En ja, het was even schrikken toen de lamp van mijn buddy even op zwart ging (om achteraf zijn neoncijfers van zijn duikcomputer op te laten lichten). Gelukkig heb je nog je eigen lampen bij je om je buddy terug te vinden.

De eerste diepe duik die we hebben gemaakt was in Nemo33 te België. Dat was voor mij persoonlijk een enorme drempel en ik stond letterlijk te trillen op mijn benen. En daar gingen we de diepte in. Vooraf hadden Jaap en ik de tijd genomen om een plan te maken.

Dat heeft mij enorm geholpen. Nog steeds best eng om met relatief veel duikers zo diep (33 meter!!) op de bodem van de duikput te zitten. De gecontroleerde opstijging ging goed en voor ik het wist waren we bij de tussenstop aangekomen. Daar zijn nog wat foto’s van ons genomen. Het gevoel van overwinning dat ik nadien had was enorm.

Helaas zijn we door Covid19 niet meer toegekomen aan de overige opleidingsduiken.

Gelukkig hebben we nu de draad weer mogen oppakken en zijn Andrew en ik opnieuw begonnen met het online volgen van de theorielessen van de 2* duiker opleiding. De opleidingsduiken zijn ingepland en we hebben er zin in.

Hopelijk is de Potvis binnenkort een aantal 2* duikers rijker 😊


Sportieve groet,

Saskia

Please follow and like us: