Met verse 1* brevet naar de Azoren

Hey Joeri hier,

Ik ben één van de nieuwe 1* duikers die zich recent bij de vereniging heeft aangesloten en heb mijn nieuwe hobby direct doorgezet op vakantie van dit jaar. Na voorafgaand nog snel mijn brevet gehaald te kunnen hebben, was ik precies op tijd klaar om deze zomer wat duikjes te maken in de Azoren. Mijn pasje was nog niet via de post ontvangen, maar gelukkig kon ik al wel door online in te loggen aantonen dat ik weldegelijk kon duiken.

Samen met mijn ouders een weekje naar de Azoren, het eiland São Miguel om specifieker te zijn. Mijn vader hield het bij een proefduik, moeders bleef op het drogen en broer Rik bleef thuis in Nederland. Als enige gecertificeerd duiker van de familie heb ik aangeklopt bij Best Spot Azores en heb ik een totaal van zes duiken gemaakt. Helaas zelf geen onderwaterfoto’s kunnen maken van mijn vondsten, maar een klein verslagje kan ik wel met jullie delen. Bij alle duiken was het zicht 20 tot 25 meter.

23 juni 2022 – Mijn eerste duik gingen we naar de duikstek ‘Willy Wonka’, gelegen bij een oude chocoladefabriek. Hier werd de gids erg enthousiast van de Dotted Sea Slug, en zag ik verder met name verschillende soorten en maten vissen. Dezelfde middag had mijn tweede duik ‘Dori Wreck’ als bestemming. Dit scheepswrak was voorheen een 130 meter lang vrachtschip die behoorde tot de Ghost Fleet uit 1947.

24 juni 2022 – Duik drie was naar ‘Arcos do Cruzeiro’ en bracht mij onder andere naar een octopus, zwarte en bruine murenes en de Yellow Umbrella Slug. Daarna kwam alweer mijn vierde naar ‘Luso Wreck’, waar het helaas bleef bij enkele platvisjes als hoogtepunt. Direct na deze duik pakte ik een andere boot voor Whale Watching. Daar zagen we twee soorten dolfijnen en hadden we het geluk een blik te werpen op een potvis.

28 juni 2022 – Mijn derde en laatste duikdagje van de vakantie begon met ‘Caloura Gallery’, waar twee adelaarsroggen en een pijlstaartrog gedag kwamen zeggen. Daarna bij ‘Caloura Arches’ vonden we nogmaals murenes en deze keer een paarse variant van de zeeslak. Als mooie afsluiter eindigde deze dag met een hamerhaai van ongeveer 4 meter die ons richting de haven begeleidde op de weg terug naar de shop.