Out with the old and in with the new!

De algemene ledenvergadering staat weer voor de deur. Maandag 21 maart 2022 kijkt de Potvis terug op het afgelopen jaar en met nieuwe moed wordt er gesproken over de plannen voor komend jaar!
2021 was een gepuzzel. Cursisten toch de gelegenheid geven om hun brevet in dat jaar te kunnen halen en evenementen organiseren om de leden van de vereniging toch verbonden te houden in tijden dat het zwembad bijvoorbeeld gesloten was.
Alle commissies hebben hard gewerkt om zoveel mogelijk, op een veilige manier toch door te kunnen laten gaan.

De evenementencommissie heeft een aantal evenementen op een veilige manier kunnen organiseren. In april 2021 heeft er een leuke autopuzzeltocht plaatsgevonden. Iedereen kon met zijn/haar eigen gezin in de auto aan de tocht meedoen. Er waren snackzakjes gemaakt voor in de auto en bij de finish stond ook iets lekkers voor de deelnemers te wachten. Gelukkig kon in juli 2021 de familieavond om het zwembadseizoen af te sluiten, met wat kleine aanpassingen gewoon doorgaan. Er heeft een gezellige lunch buiten plaatsgevonden na een duik georganiseerd door een cursist die zijn 3*-opleiding daarmee afrondde. Als laatste is er een aantal Potvissen naar de Duiktoren in Enschede geweest. Het was een flink eind rijden, maar het was een mooie duik in de stijl van een cenote.

Voor 2022 staan er ons alweer leuke evenementen te wachten, namelijk:

  • Freedive clinic
  • Rondleiding Blue Reef Neeltje Jans
  • Rondleiding Fort Rammekes
  • Een duik tussen de mosselen
  • Beachcleaning

In 2021 hebben er helaas geen specialisaties of andere speciale praktijkdagen kunnen plaatsvinden. Wel zijn er vorig jaar 1*, 2* en 3* – opleiding georganiseerd en meerdere cursisten hebben ook hun brevet kunnen behalen.

De BRAINS clinic kon ook doorgaan vorig jaar en was wederom een groot succes.

In 2022 hoopt de trainerscommissie alle opleidingen te kunnen hervatten. Ook worden er minimaal vier specialisaties aangeboden. De specialisatie Grotduik technieken in open water is er bijvoorbeeld een van.

De mediacommissie had door alle omstandigheden iets minder materiaal om mee te werken. Maar er zijn toch meerdere edities van de CRAP uitgekomen afgelopen jaar. En op social media werden ook nog voldoende berichten geplaatst.

Aankomend jaar zal er meer aandacht besteed worden aan reclame maken in bijvoorbeeld plaatselijke kranten om nog meer mensen kennis te laten maken met onze vereniging. 

We hopen er een mooi jaar van te kunnen maken!

Tot maandag!

Please follow and like us: